tisdag, oktober 30, 2007

Karpaltunnelsyndrom

Så kan jag lägga till ytterligare ett graviditetsbesvär på listan:

Karpaltunnelsyndrom.

Det betyder att ett antal nerver i handen trängs ihop vilket leder till domningar och värk i lederna i händerna. Värken brukar försvinna efter graviditeten men i vissa fall måste man operera. För mig domnar inte händerna bort, men jag har värk i lederna när jag tex knyter händerna. Min kompis Anna som ska ha barn en månad efter mig får domningar så hon tvingas sova med skenor på händerna.

Annars är halsbrännan min bästa vän. Eller rättare sagt novalucolen. Åderbråcken har jag hållit ståndna (heter det så?) med hjälp av stödstrumporna från Lindex. Katrinplommon var botemedlet mot den tröga magen. Järntabletter hjälpte upp järnnivån i blodet och finnarna på ryggen försvann turligt nog av sig själv efter ett par månader.

18 kilo tyngre har jag blivit men i övrigt verkar jag ha haft en väldigt "enkel" graviditet. Jag var lite trött ett tag i början, lite illamående ett par veckor men har annars kunnat leva mitt liv precis som vanligt. :)

Men nu tycker jag nog att bebisen borde komma ut, så att jag kan återgå till mina vanliga strumpor och slippa halsbränna ett tag. Jag gissar på att den kommer till helgen. Ska vi betta?

2 Comments:

Blogger Sofia said...

Oki. Jag sätter 20 spänn på att den kommer den 11.
11/11 är ett datum till och med JAG kan komma ihåg!

31 oktober, 2007 08:00  
Blogger malin said...

Jag tror på 15 november. Det känns som datumet. Hannahs "i helgen" är onsketänkande ;)

31 oktober, 2007 14:27  

Skicka en kommentar

<< Home