tisdag, december 13, 2005

Triss i julmarknadert

I söndags gjorde vi det stora julmarknadsmaratonet, N och jag tillsammans med hans mamma och pappa.
Vi började med lite historia och Historiska museets midvintermarknad. Det var vi, några pensionärer och ett par livare som irrade runt bland människor i tidsenliga dräkter som smidde järn och kardade ull. Rätt skoj faktiskt. N:s mamma köpte sig en fin ring i silver med något som ev. skulle kunna vara ett rävhuvud på…

Efter det fortsatte vi till Rosendahlsträdgårdar där vi provsmakade ost, minglade med kändisar (Micke Nyqvist) och fikade. Alltid lika trevligt. Tänkte köpa en amaryllis, men 135 kr för en blomma som är död efter julaftonen är inte min grej.

Sedan promenerade vi vidare till Gröna Lund. Deras julmarknad kostar visserligen i inträde, men när mörkret fallit på var det väl värt ett besök. Massor av ljus på husen, lotteristånd, godisstånd, glada barn som åkte både skridskor och karuseller. Och så N som fick kasta bollar in i trägubbars munnar så han vann lite godis. Efter fyra försök och fortfarande ingen högvinst tyckte tjejen i ståndet att det fick vara nog. "Man får faktiskt bara vinna två priser per person och dag!". Så då åkte vi hem.
Sen orkade jag inte mer än att halvligga i soffan och kolla på "Batman begins".