söndag, april 16, 2006

Musik och påsk













Hard-Fi heter detta brittiska band som just nu är aktuella med debuten "Stars of CCTV". Det svänger rejält och låter som en blandning av 80-tals pop, rock, disko och ska. Brittisk press kallar det kort och gott för diska. Rekommenderas!

Påsken har annars förgyllts av Sofias vackra mage och fräscha uppsyn, Nicklas hysteriskt roliga anekdoter från förr, och deras gemensamma kulinariska mästerverk: matjessilltårtan. Jag blir lika förundrad varje gång. Vilken triumf!

I går testade jag och Robban och Fredrik en restaurang på Rörstrandsgatan, Två. Mysig, bra mat och utmärkt service. Dessutom har de sidecars på menyn - alltid en fullträff. Sen gick vi till Gondolen eftersom Robban gärna ville träffa någon han kunde få tjata med och kanske kyssa. Men det enda vi kysste var fler sidecars. Sen blundade Robban och pekade ut nästa drink i den magnifika drinkboken. Det blev French Kiss = champagne och Amaretto. Fy f-n. Björklister med bubblor. När servitören kom förbi sa Robban:

"Denna säljer ni inte ofta".
"Ne, hehe" , svarade den unge mannen, som visade sig vara från Vänersborg.
Sen kom servitören från Vänersborg tillbaka med små shots av en härligt skummande och fräsch päronsak som genast tvättade bort björnklisterhinnan i våra gommar.
"Denna bjuder jag på".

Gondolen. Aldrig, aldrig fel.

I dag: putsa fönster, rensa jobb-mail...

3 Comments:

Blogger Sporty Spice said...

Ja, visst är Två trevligt! Och Rörstrandsgatan är toppen som bargata. Vi kan väl ta en runda där ngn gång?

17 april, 2006 09:21  
Blogger malin said...

Ho,ho. Måste erkänna att jag också försökte mig på en matjestårta i helgen. Var hyfsat uppskattat av M och hans pappa, även om de tyckte att konceptet salt tårta var lite konstigt.

Jag antar att förklaringen, "it´s like cheesecake, but with sill instead of cheese" inte riktigt var bra nog.

18 april, 2006 11:41  
Blogger Sofia said...

Påskknytiset hos er var väldigt trevligt Hannah!
Du får inte glömma att berömma Måns för hans Jansson. Mmmmm...

Resten av påsken firade med våra föräldrar, det var soft och väldigt trevligt.

18 april, 2006 12:47  

Skicka en kommentar

<< Home