tisdag, maj 08, 2007

Skitmejlsystem

Hur, hur, hur kan man ha ett mejlsystem som automatiskt raderar alla mejl som är äldre än två månader? Det är ju tamejsutton inte klokt! Här jobbar man med ett halvårsprojekt och har all konversation fram och tillbaka sparad för att man ska kunna kontrollera överenskommelser. Men nada! Vad tycker de att jag ska göra? Skriva ut alla mejl - sure! Bara 50 om dan! Suck. Nu har jag i alla fall räddat det som finns kvar från och med mitten av mars.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det går att ändra i inställningarna så att de sparas för alltid. Fråga din it-avdelning.

08 maj, 2007 16:25  
Blogger malin said...

Ja, fast det kan vara en serverinställning. Och då är det alltså ett policybeslut från ledningen.

I så fall kan du ha istället ha en mailklient som hämtar hem mejlen och lagrar dem lokalt på din dator. Har du Mac (kommer inte ihåg om du har det på jobbet) så funkar Mail så.

08 maj, 2007 17:45  
Blogger sannan said...

Precis det som är problemet, en idiotisk policy. Säkert samma policy som gör att jag blir utslängd ur mejlen var femte minut också om jag inte är aktiv och skriver ett mejl just då. Men jag har Mac, så jag ska försöka med Mail... så Malin, please, hur gör jag?

08 maj, 2007 22:33  
Blogger malin said...

Ingen aning om jag ska vara ärlig. Du behöver lösenordet till ditt konto på mejlservern och du behöver veta om det är ett popkonto.

Jag har ju en helpdesk som gör sånt där åt mig så jag är grymt bortskämd.

10 maj, 2007 09:24  

Skicka en kommentar

<< Home